PILATES

El mètode Pilates és un sistema d’entrenament físic i mental creat a principis del segle XX que es basa en el coneixement de diferents especialitats com la gimnàstica, traumatologia i ioga, unint el dinamisme i la força muscular amb el control mental, la respiració i la relaxació. El mètode es centra en el desenvolupament dels músculs interns per mantenir l’equilibri corporal i donar estabilitat i fermesa a la columna vertebral, pel que és molt comú com a teràpia es rehabilitació i, per exemple, redueix i millora el mal d’esquena.

La majoria dels exercicis es realitzen mitjançant una sèrie de moviments suaus i lents i amb l’ajuda d’aparells dissenyats específicament per a aquesta disciplina. En tots i cadascun d’aquests moviments controlats s’intenta aconseguir la major precisió possible mitjançant el control de la respiració, la correcta alineació del nostre cos i, per descomptat, la concentració. D’aquesta manera s’eviten gestos violents o incontrolats que puguin ser agressius per a l’organisme.

Aquestes són alguns dels beneficis d’aquesta pràctica:

  • Aporta vitalitat i força.
  • Major flexibilitat, destresa, agilitat i coordinació dels moviments.
  • Figura més estilitzada.
  • Correcció d’hàbits posturals perjudicials i reducció dels dolors d’esquena.
  • Prevenció i rehabilitació de lesions musculars.
  • Reducció del nivell d’estrès i de les tensions.

A Fisiotonik, realitzem classes de Pilates individuals, en parelles o grups reduïts de màxim 5 persones. Vine a provar-ho!