ACUPUNTURA

L’Acupuntura Mèdica és una teràpia natural de la medicina tradicional xinesa que tracta les patologies col·locant unes fines agulles en determinats punts del cos. Aquests punts repartits per la superfície corporal, tenen connexió amb els òrgans interns i amb totes les diferents parts del cos. A través d’aquestes puncions aconseguim, per estímuls regionals, produir altres estímuls neurològics i desencadenar reaccions de diferents substàncies neuro-mediadores i neuro-moduladores que actuen en diferents nivells corporals.

Aquesta pràctica actúa restaurant els desequilibris orgànics ocasionats per diferents causes. És beneficiosa per al tractament d’una gran varietat de patologies sigui quina sigui la causa. En les malalties agudes, el tractament arriba a ser curatiu i en les cròniques, s’intenta aturar el procés i afavorir els mecanismes defensius i curatius per obtenir una millor qualitat de vida.

Alguns dels sistemes que es poden tractar amb aquesta tècnica són: aparell respiratori, digestiu, cardiovascular, muscoloesquelètic, neurológic, renal o reproductiu.